De elektrische auto is inmiddels al een flink aantal jaren te verkrijgen in Nederland. Toch zien we dat de transitie naar elektrische auto’s nog niet snel genoeg gaat. Dit is aan verschillende factoren toe te schrijven. De belangrijkste factor hierin is echter het feit dat mensen nog steeds denken dat een elektrische auto niet praktisch is in het gebruik. Dit is misschien vroeger het geval geweest, maar dit is anno 2021 zeker niet meer het geval. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over de redenen waarom je juist wel een elektrische auto moet kopen.

Opladen batterij

De meeste mensen hebben een probleem met elektrische auto’s vanwege de batterij die hierin zit. De inhoud van deze batterij bepaalt hoe ver jij kunt rijden, maar zodra deze leeg is kun je deze niet in enkele minuten weer opladen. Dit probleem is anno 2021 echter echt niet meer zo’n groot probleem als dat dit vroeger was. Waar je vroeger wel uren langs de weg kon staan om je batterij weer vol te laden, laad je de batterij van je Tesla Model Y in 19 minuten 80% vol. Hiermee kun je met gemak weer 300 kilometer vooruit. Je zult onderaan de streep bij lange reizen wel iets meer tijd kwijt zijn langs de snelweg, maar het zal je op de gehele reis over het algemeen niet meer dan 1 à 2 uurtjes kosten.

Actieradius

De actieradius is een ander veelgehoord probleem van de elektrische auto. Toch is dit een probleem dat door velen zwaar overschat wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Nederlander iedere dag helemaal niet zo lang in de auto zit. Met een actieradius van 450 kilometer, zoals bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach E heeft, moet je iedere dag gemakkelijk jouw woon-werkverkeer kunnen afleggen zonder je ook maar een seconde druk te hoeven maken om de actieradius. Wanneer jij de mogelijkheid hebt om op werk of thuis op te laden, dan hoeft de actieradius dus geen enkel probleem te zijn! Indien je deze mogelijkheid niet hebt, dan kan het wel zijn dat dit voor jou een probleem is. We raden je echter wel aan om zo snel mogelijk een laadpaal bij je eigen te installeren. Vroeg of laat zul je deze toch nodig hebben!