Heb je een vakantie gepland? Dan kijk je hier ongetwijfeld naar uit. Als je binnenkort vertrekt, ben je misschien al bezig met voorbereiden. Vergeet in dat geval niet om aandacht te besteden aan je verzekeringen. Je wilt op vakantie immers goed verzekerd zijn. Maar welke verzekeringen zijn handig als je op vakantie gaat? Wij hebben er hier 4 voor je op een rijtje gezet.
 

1. Zorgverzekering

Als jou tijdens je vakantie iets overkomt, heb je misschien zorg nodig. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, maar veel mensen denken dat deze in het buitenland niet geldt. Dit is een misvatting, want iedereen met een Nederlandse zorgverzekering heeft namelijk werelddekking. Wel kan het voorkomen dat je verzekeraar sommige kosten niet of slechts gedeeltelijk dekt. Om te voorkomen dat je hier zelf voor opdraait, kun jij je mogelijk aanvullend verzekeren.
 

2. Reisverzekering

In tegenstelling tot een zorgverzekering is een reisverzekering niet verplicht. Toch zijn er veel mensen die deze verzekering afsluiten voor een reis of vakantie. Reden hiervoor is dat je verzekerd bent van hulp bij een ongeluk of bij ziekte. Je kunt een reisverzekering overigens uitbreiden met één of meerdere aanvullende dekkingen. Zo kun je bijvoorbeeld uit de aanvullende dekkingen ‘annulering’, ‘bagage’, ‘medische kosten’ en ‘wintersport’ kiezen.

Heb je nog geen reisverzekering, maar wil je deze wel afsluiten? Dan ontdek je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Als je twijfelt welke van de twee het beste is, kijk je hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. Mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan, kunnen het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten. Ga je slechts één keer per jaar op vakantie of af en toe een weekend weg? Dan volstaat een kortlopende reisverzekering in de meeste gevallen.
 

3. Annuleringsverzekering

Kun je onverwacht niet op vakantie of moet jij je vakantie plotseling onderbreken? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je (een deel van) de reissom terug wilt. Als je een annuleringsverzekering hebt, is dit vaak mogelijk. Vandaar dat dit ook een handige verzekering is om af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Hierboven haalden we al aan dat je deze verzekering af kunt sluiten als aanvulling op een reisverzekering, maar dit is niet de enige mogelijkheid. Je kunt een annuleringsverzekering via Univé ook los afsluiten. Net als bij een reisverzekering wordt ook hier onderscheid gemaakt tussen een kortlopende en doorlopende variant.
 

4. Autoverzekering met pechhulp

Iedereen die een auto heeft, is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Kijk dan eens kritisch hoe je precies verzekerd bent. Lang niet iedereen is namelijk verzekerd voor pechhulp in het buitenland. Als je buiten Nederland met pech langs de kant van de weg komt te staan, hoef je geen beroep te doen op je autoverzekering. Breid je autoverzekering daarom uit met een aanvullende dekking voor pechhulp in het buitenland.