Het is een heel goed idee om voor de komende vakantie een fietsvakantie te hebben met degenen die het dichtst bij je staan, zoals je familie. Omdat je echter je gezin meeneemt, is het raadzaam om een ​​auto te gebruiken in plaats van samen de hele weg te fietsen. Dan denk je misschien dat het geen fietsvakantie is. Nou, dat klopt niet, want jij en je gezin kunnen onderweg nog steeds fietsen zolang je je fietsen meeneemt met een fietsendrager op je auto. Maar je moet natuurlijk niet de enige zijn die de auto kan besturen. Dus of het nu je echtgenoot of je volwassen kinderen zijn, minstens één van je gezinsleden moet naast je de auto kunnen besturen. Zo wisselen jullie afwisselend fietsen en autorijden. Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die je mee moet nemen als je met je gezin op fietsvakantie gaat.

Fietsendrager

Het eerste dat je mee moet nemen is natuurlijk een fietsendrager. Met deze drager kun je je fiets gewoon op je auto meenemen, vooral als je auto vrij groot is en je fiets een vouwfiets is. Het zal echter wel ruimte in beslag nemen op je auto, Met een fietsendrager hang je je fiets op de fietsendrager zonder dat je de bagageruimte van je auto hoeft op te offeren. Er zijn veel soorten fietsendragers op de markt te vinden. Er zijn ook fietsendragers die plaats bieden aan meer dan één fiets. Dus als je meer dan één fiets meeneemt voor jou en je gezin, dan kun je dat type fietsendrager kiezen. Op die manier heb je een metgezel tijdens het fietsen.

Kampeer uitrusting

Vervolgens dien je kampeeruitrusting mee te nemen. Het is waar dat je tijdens de fietsvakantie altijd een motel of herberg kunt zoeken, maar het kan zijn dat je kilometers verwijderd bent van het dichtstbijzijnde motel. Als dat gebeurt, heb je geen andere keuze dan te kamperen. Bovendien kan kamperen je fietsvakantie ook spannender maken. Kamperen in de natuur terwijl je ‘s avonds rond een kampvuur samenkomt, is altijd een zeer spannende activiteit om te doen met mensen die het dichtst bij je staan.