Onze woningen staan vaak gevuld met divers zitmeubilair. De meest voorkomende vormen van zitmeubilair zijn stoelen, banken en fauteuils, maar dit zijn zeker niet de enige opties als het gaat om zitmeubilair. Juist de andere vormen van zitmeubilair kunnen je woning een unieke en mooie uitstraling geven. Een van deze meest unieke vormen van zitmeubilair is de zitzak. In deze blog vertellen we je meer over de zitzak en daarnaast waarom jouw woning een zitzak nodig heeft!

 

Zitcomfort

Als het gaat om zitmeubilair staat het zitcomfort natuurlijk centraal. De zitzak is gevuld met ontzettend veel korrels waardoor het zitcomfort gemaximaliseerd wordt. Als je op de zitzak gaat zitten vormen de korrels zich naar de vormen van jouw lichaam. Hierdoor zit je altijd lekker in een zitzak. Het grootste nadeel van deze korrelvulling is het feit dat de korrels ook uit de zitzak kunnen verdwijnen. Doordat de zitzak met een rits afgesloten is, kan het voorkomen dat de korrels tussen de rits doorglippen. Als je merkt dat de zitzak na verloop van tijd wat minder zitcomfort geeft, dan kun je deze gemakkelijk weer opvullen met zitzak vulling. Na het vullen van de zitzak zal deze weer als nieuw zitten.

 

Verplaatsbaar

Een ander groot voordeel van de zitzak is het feit dat deze ontzettend makkelijk verplaatsbaar is. Als je de ene dag je zitzak in de woonkamer wilt hebben en de andere dag deze in een kinderkamer wilt hebben, dan kun je de zitzak gewoon optillen en verplaatsen. Doordat de zitzak erg licht van gewicht is, zal dit je bovendien nul moeite kosten. Het is hierdoor ook erg makkelijk om de zitzakken aan te schuiven als er bijvoorbeeld veel mensen op bezoek zijn en je niet genoeg zitplekken hebt. Doordat de zitzak gevuld is met korrels kun je deze ook nog eens in iedere vorm drukken die je zelf wenst. Hierdoor kun je een zitzak ook veel gemakkelijker opbergen in een berging dan bijvoorbeeld een stoel, bank of fauteuil. Deze hebben een vaste vorm en kunnen hierdoor enkel in de vorm waaruit ze bestaan worden opgeborgen.