Klussen iedereen kent het wel. Van kleine reparaties tot grote projecten met als doel jouw woning of die van iemand in je omgeving te verbeteren en mooier te maken. Klussen is niet voor iedereen in de wieg gelegd. Normaal gesproken denk je bij klussen aan een man. Die handig is, en altijd wel een oplossing heeft voor knelpunten of ideeƫn in huis of ander type gebouw. Maar, wie zegt dat alleen mannen klussers zijn en hoe kom je er nou achter wanneer je een echte klusser bent, of liever lui dan moe bent? In deze blog beantwoorden wij deze vragen voor jou!

Nog steeds een mannentaak!

Uit onderzoek is gebleken dat nog steeds, klussen in veel huishoudens een echte mannentaak is. Ongeveer de helft van de vrouwen met een mannelijke partner heeft aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat hun partner goed kan klussen. Maar goed, wie wil er nou niet een partner die goed is in het leggen van laminaat en het ophangen van een lamp.

Je vindt het leuk om te boren

De doe-het-zelver, wordt een klusser ook wel genoemd. Maar hoe kom je aan deze naam? Een hele makkelijk manier om er achter te komen of de klussersmentaliteit in je aard ligt, is om te kijken of je het leuk vindt om te boren. Met een boormachine is ontzettend veel mogelijk. Van het boren van gaten in allerlei muren en andere materialen tot aan iets stevig vastschroeven. Veel mensen genieten van de kracht van de machine en de veelzijdigheid die dit apparaat te bieden heeft. Herken jij jezelf hierin? Dan is de kans groot dat je een echte klussen bent. Heb jij geen boormachine in huis en vraag je altijd aan iemand uit je omgeving om iets te boren? Dan is het zeer vanzelfsprekend dat je liever lui dan moe bent.

Echte werkhanden

Een echte klusser herken je aan zijn of haar werkhanden. Van vieze nagels en vettige handen tot kleine wondjes waar een bouwpleister op geplakt zit. Door heel simpel je eigen handen te bekijken kom je er razendsnel achter of jij onder de categorie klusser behoort. Zijn je handen zacht en goed verzorgd? Dan hoef jij je niet te druk te maken of je een doe-het-zelver bent of niet.

Kortom, je komt er al snel of je een klusjesman of vrouw bent wanneer graag dingen snel en goed gefikst wilt hebben, geniet van het gehele klusproces en toeleeft naar het eindresultaat.

Toevallig nog van plan om tegels te plaatsen in je woning? Dan kom je al een heel eind door: wandtegels woonkamer, tegels Groningen, te gebruiken als zoekterm op het internet.