Burgers zoo is de op twee na best bezochte attractie in Nederland. Het is een dierentuin die met het nabootsen van de originele ecosystemen de dieren laten verblijven in een natuurlijk habitat zoals ze in het wild ook leven. Het heeft een hele andere beleving dan de dierentuinen met de dieren in hokken. Op deze pagina lees je meer over het bezoeken met een Burgers Zoo korting. Hoe en waar zou je die kunnen krijgen? En wat is er allemaal te beleven?

Hoe kom je aan een Burgers Zoo korting?

Een Burgers Zoo korting kan je op verschillende manieren krijgen. Om te beginnen zou je kunnen gaan meespelen met de vrienden loterij. Als dank voor je lidmaatschap ontvang je 4 gratis kaartjes om Burgers Zoo te gaan bezoeken.

Wanneer is Burgers Zoo open?

Burgers Zoo is het gehele jaar open. In de zomertijd is de dierentuin open van 09:00 uur tot 18:00 uur. De zomertijd begint op 29 Maart en eindigt op 24 Oktober. In de wintertijd is de dierentuin open van 09:00 uur tot 17:00 uur. De wintertijd begint op 25 Oktober en eindigt op 28 Maart.

Wat zijn de Tarieven van Burgers Zoo?

De tarieven voor Burgers Zoo zonder korting zijn:

·        Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis

·        Kinderen van 4 tot en met 9 jaar betalen €17,50

·        Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen betalen €19,50

·        65+ers betalen €18,50

Wat kan je allemaal doen in Burgers Zoo?

In Burgers Zoo maak je een bijzondere reis om de wereld. Dieren en planten leven in een omgeving die nagemaakt is van het wild life. Daardoor laten de dieren hun natuurlijke gedrag zien. Zo wordt een dagje Burgers Zoo een echt avontuur.

De Mangrove

In de Mangrove van Burgers Zoo vind je een zeekoeien verblijf, een grote vlindertuin. Het heeft een kunstmatig systeem dat Eb en vloed nabootst.

Het Regenwoud

In het Regenwoud, ook wel Burgers Bush genoemd kom je terecht in een overdekt regenwoud met duizenden reptielen, vogels, vissen en zoogdieren leven. Je zal even moeten wennen aan de hogere temperatuur als je er binnen komt. Maar je zal zien dat je in een adembenemende wereld terecht komt.

De Woestijn

In de woestijn kan je over de rotsen heen klimmen. Behalve kamelen kom je er ook slangen, cactussen en vogelspinnen tegen. En als je goed zoekt beland je zomaar ineens in een verborgen Oase.

De Oceaan

Eenmaal bij de Oceaan loop je via een tropisch strand zomaar bijna het water in. Pas maar wel goed op, want in het water kan je zomaar een haai of een Napoleonvis tegenkomen. Geniet van de tropische vissen in de prachtige koraalriffen.

Op Safari

Op Safari in Burgers zoo loop je over een 250 meter lange brug. Je uitzicht kijkt dan naar de prachtige nagebootste savanne. Er is ook een Afrikaanse lodge. Als je daar geniete van een kopje koffie geniet je ook van de luipaarden, neushoorns en de zebra’s.

De Aziatische jungle

In de jungle stap je in een tropisch regenwoud. De Siamang apen laten graag hun gezang horen, die is in de wijde omtrek te horen, dus niet schrikken als je dat hoort. Volg het pad door de jungle en je komt pythons, tijgers en beren tegen.